Klik op de naam, voor meer info.

Han Mali

Willem Terhorst

Ferdi Joly

Gerard de Braconier

In memoriam: Jan Manschot

 

 

 

Terug

Naam: Han Mali

Geboortedatum: 19-06-1959            

Instrumenten: Drums, zang            

Speelt / heeft gespeeld in: Boh Foi Toch en Old Ni-js

Met een jaar of negen kreeg ik met Sinterklaas mijn eerste (speelgoed)drumstel uit de winkel van mijn vader. Dit drumstel was van papier en na één dag al helemaal stuk geslagen. De tweede (van plastic) heeft het wat langer volgehouden. Elke vrijdagmiddag ging de radio op tien en meespelen maar! Na een aantal jaren vond ik dat een echt drumstel beter zou zijn. Mijn ouders dachten er wat anders over en vonden dat ik eerst maar gitaar moest gaan spelen. Dit instrument was wat betreft volume veel geschikter. Niet echt wat voor mij! Enige jaren later toch mijn eerste drumstel gekocht van Jos Snijders, een paarse Sonor. Al gauw een duo gevormd met Peter Harbers, die een elektrische gitaar gekocht had. Carbon Acid was geboren. Dit was in 1977. Andere bands waar ik in heb gezeten: Støppelbørd, Ricochet met André Winkelhorst en Hans Haket, De Gentband, The Tim Disney Band, Boh Foi Toch en Warboel Ruigerockbende, een kindertheaterproductie in het seizoen 2005/2006 en The Memphis Experience (Elvis tribute) in 2007. Naast deze bandactiviteiten heb ik ook altijd drumles gegeven aan beginnende en gevorderde enthousiaste leerlingen. Onder de naam Trommeltoko is dit inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandige praktijk met ongeveer 25 leerlingen. Daarnaast zijn de activiteiten uitgebreid met slagwerworkshops. De drumlessen zijn en blijven de grootste activiteit van Trommeltoko en elk seizoen wordt afgesloten met een drumvoorspeelmiddag voor ouders en andere belangstellenden, waar de toekomstige drummers onder begeleiding van een live band of cd hun kunnen aan het publiek kunnen vertonen. Wellicht komen hier nog enige toekomstige banddrummers uit voort." Sinds september 2012 speel ik met veel plezier bij Old Ni-js. Lekker en met veel plezier, ongedwongen muziek maken. Dat dit niet altijd te combineren is met de Bohfoitoch activiteiten, is onvermijdelijk, maar met een goede invaller kan de OldNi-js trein gewoon doordenderen.

 

 

Terug

Naam: Willem Terhorst "Wimken van Dienen"            

Geboortedatum: 28 september 1949            

Geboorteplaats: Beltrum (gemeente Eibergen)              

Instrumenten: Basgitaar, contrabas, zang            

Speelt ook in: Old Ni-js              

Muzikale invloeden: Blues, R&R, Country              

Favoriete Normaal nummers: Achter ow rug              

Favoriete artiest/band: Joe Walsh, Steve Miller, John Fogerty, Tony Joe White, Little Feat, ZZ-Top, Lynnyrd Skynyrd, Outlaws, Allman Brothers, enz..            

Favoriete merk bier: Warsteiner

Mien eerste  basgitaar.

Al vrog was ik an’t dreumen,van un basgitaar
Mien moat zien vader bouwen,’n prachtexemplaar
Ik luusteren noar wat plaatjes,ut was blues en R&R
Doarvan bleef ik moar dreumen,want dat was wat ik wol

Langzaam leerde ik spöllen,mien vingers deden zeer
En as ut niet wol lukken,begon ik telkens weer
Ik was wat zenuwachtig,’t liep d’r dunne deur
Toen ik op school spöllen mos,was dat gin geheur

Zo kwam d’r dus un bandjen,wi-j spölden bluesmuziek
Moar  blues vonden de leu niks dus,kwam d’r völ kritiek
Wi-j hadden zelfs un manager,den huren soms un zaal
Moar hi-j ging op ‘n oavend,met de kassa an de haal

Muziek dat is mien leaven dat bevalt mien erg goed
Want dat bassen in ’n band
Doar kan ik mien zelf weahn, want wi-j spölt rock & roll
Dus stoa ik op de planken, en dat is wat ik wol

Muziek: J.W. Tolkamp.

Tekst:W.J.B. Terhorst.

 

 

Terug

Naam: Ferdinand Alphons Maria Joly "Frederik Puntdroad"

Geboortedatum: 11 november 1949

Instrumenten: Mondharmonica (8 jaar oud), Klarinet (10 jaar oud), Gitaar (15 jaar oud), Saxofoon (40 jaar oud). (in volgorde van aangeschaft, wil niet zeggen: ook kunnen)

Speelt / heeft gespeeld in: St Werenfridus Harmonie, Les deux sept embarres electriques, Puddingh, Goldfinger (dansorkest), For sale (dansorkest), Normaal, S.S.S.T. (Stichting Samen Spontaan Tekeergaan), Crazy, Jo Junk and the Hotdogs, Waanzin, Bohfoitoch. (huidige bands: Normaal en Old Ni-js)

Muzikale invloeden: Little Feet, Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Carl Perkins, Everly Brothers, Fats domino, Rolling Stones, Spirit, Beatles,  the Band, Bob  Dylan, Cream , Clapton, JJ Cale, Them, Hubert von Goisern und die Alpinkatzen, Gerry Mulligan, Byrds, Ry Cooder, Roy Orbison, Captain beefheart, John Lee Hooker, Howlin'Wolf, Robert Johnson, John Mayall and the Bluesbreakers (album met Eric Clapton), Aldi Meola (one night in San Fransisco), Doyle Dykes, diverse Cajun bands zoals bijvoorbeeld Queen Ida en artiesten waarvan de muziek me door het hoofd speelt maar de naam me nu net even niet te binnen schiet, wat ik erg vervelend vind want ik heb het gevoel dat ik ze dan tekort doe etc etc

Favoriete Normaal nummers: Boerenlul, Hendrik Haverkamp, Oerend Hard, Ojadasawa, en de nummers die we nu spelen.

Favoriete artiest/band: Zie boven

Favoriete merk bier: Buckler

Lievelingsdrank: bier, wijn, cognac, whiskey en andere (in volgorde van gebruiksfrequentie)

Lievelingsdier: Hond, heb er twee

Lievelingsmensen: Vrouwen, heb er drie (waarvan twee dochters)

Lievelingsplek: ThuisTerug

Naam: Gerard de Braconier

 

Tsja, waarom speel ik gitaar? Omdat het leuk is, natuurlijk! Dat vind ik het tenminste al sinds 1969, toen ik van mijn zuurverdiende krantenwijkgeld een echte gitaar kocht bij de roemruchte muziekzaak Reichenbach in de Nieuwstraat in Deventer. Een akoestische met stalen snaren. Dat die snaren dicht bij de body van de gitaar zo kletterden als duivenei-grote hagelstenen op een zinken golfplaten dak van een fietsenstalling was geen probleem volgens de verkoper, want “daar kom je toch nooit”...

Een tijdje later vond ik het tijd voor het echte werk: een elektrische gitaar. Haha! Nou zullen ze eens wat horen! Je moest wel heel goed luisteren trouwens, want een gitaarversterker zat er de eerste tijd  nog niet in, maar niet getreurd: ik was de trotse bezitter van een echte Egmond-gitaar. Uit Helmond! Zo maken ze ze tegenwoordig niet meer. Gelukkig niet...

Mijn eerste bandje bestond uit 2 gitaristen en 1 drummer. Het instrumentarium was een mega-groot drumstel met dubbele bassdrum en 1 klein 10 watt versterkertje van dubieus Italiaans allooi. Maar we speelden wel 3 nummers: 'Son of Mr. Green Genes' van Frank Zappa, 'The Nile Song' van Pink Floyd en een eigen geschreven meesterwerk van 45 minuten, bestaande uit 127 thema's. Het intro weet ik nog steeds. Later veranderde de bandnaam – omdat er een bassist bij kwam – van 'Lokomotiefje' in 'Buikje', een al even slechte poging om iets te verzinnen wat bij het tijdsbeeld van toen paste. Maar we hadden wel optredens! En dat zonder ook maar aan 1 talentenjacht mee te doen. Misschien daarom wel...

Aangezien mijn vader's muzieksmaak (naar later bleek: gelukkig) was blijven steken bij oude jazzmuziek, kon ik urenlang luisteren naar dixieland muziek op ronde bakelieten schijven, ook wel 78-toeren LP's genoemd. Die waren zo dik als een Samsung Galaxy S II smartphone. Ik kan die muziek nu niet meer uitstaan, maar je leert er wel heel veel van.

Ik heb niet alleen jazzmuziek, maar ook bruiloften en partijen, country, hard rock, symfonische rock, popmuziek, cajun, zydeco, smartlappen en zelfs heel eventjes klassieke muziek gespeeld. Dat laatste was, omdat ik zo nodig naar het conservatorium wilde en dan moet je eerst langs de muziekschool. In de Weverstraat in Arnhem. Na 1,5 jaar ploeteren verzuchtte mijn gitaarleraar dat het maar beter was voor ons beiden als ik er mee stopte. 'Dat wordt nooit wat'.

Op gegeven moment (we schrijven 1979) stond er in het Arnhems Dagblad (of zoiets) een kleine advertentie 'Nederlandstalige band zoekt gitarist'. Dat bleek de band Toontje Lager te zijn en daar ben ik tot 1984 gebleven. In datzelfde jaar leerde ik Ferdi Joly kennen en we richtten de band Waanzin op. Daarna zetten Joost Witte (drummer Toontje Lager) en ik Captain Gumbo op poten en die bestaat na 25 jaar nog steeds.

Naast heel wat muzikale uitspattingen nu dus al weer een aantal jaren met Old Ni-js op de planken. Ieder optreden is weer een feestje voor ons en wat blijkt: het publiek is het daar mee eens!

 Terug

Naam: Jan Manschot

 

In de nacht van 20 op 21 januari 2014 is Jan Manschot overleden, na een jaar lang vechten tegen een hersentumor.

Jan was de medeoprichter van Old Ni-js, Boh Foi Toch en oud-drummer van Normaal.

Wij zullen nog vaak aan hem denken.